Οικονομική κατάρρευση για μεγάλο γερμανικό ναυπηγείο

Οικονομική κατάρρευση για μεγάλο γερμανικό ναυπηγείο

3827
Οικονομική κατάρρευση για μεγάλο γερμανικό ναυπηγείο

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το γερμανικό ναυπηγείο MV Werften, το οποίο ειδικεύεται στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αποτελεί απόρροια της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ναυπηγείου Genting Hong Kong αναφορικά με τη χρηματοδότηση κατασκευής του κρουαζιερόπλοιου «Global Dream» για λογαριασμό της Dream Cruises, η οποία επίσης αποτελεί θυγατρική της Genting Hong Kong. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και προοριζόταν αποκλειστικά για την ασιατική αγορά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Robert Habeck, κατηγόρησε την Genting για τα οικονομικά προβλήματα του γερμανικού ναυπηγείου καθώς και για την ενδεχόμενη απώλεια 2.000 θέσεων εργασίας, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Genting και MV Werften αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά ζητήματα, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας χτύπησε τον κλάδο της κρουαζιέρας περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ναυτιλίας, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες κρουαζιερόπλοιων, τομέας στον οποίο διακρίνονται τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία, να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Φωτό: www.mv-werften.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.