Συνεργασία για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς οχημάτων με ιαπωνική υπογραφή

Συνεργασία για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς οχημάτων με ιαπωνική υπογραφή

88
Συνεργασία για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς οχημάτων με ιαπωνική υπογραφή

Η ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd., μέρος του ομίλου Mitsubishi Heavy Industries (MHI), έλαβε πρόσφατα μια παραγγελία για έξι συστήματα παροχής καυσίμου LNG (FGSS) για υψηλής πίεσης κινητήρες διπλού καυσίμου. Τα συστήματα FGSS πρόκειται να εγκατασταθούν σε έξι πλοία μεταφοράς οχημάτων, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG και θα ναυπηγηθούν από την Imabari Shipbuilding Co. Ltd.

Βασικά στοιχεία των συστημάτων FGSS που θα παράσχει η MHI είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης του καυσίμου LNG, οι μονάδες παροχής του καυσίμου καθώς και μία μονάδα ελέγχου. Ο σχεδιασμός του FGSS έγινε με γνώμονα την εξοικονόμηση χώρου και τη μείωση των απαιτήσεων συντήρησης, επιτυγχάνοντας παράλληλα μικρότερο απαιτούμενο χρόνο εγκατάστασης του συστήματος στο ναυπηγείο. Επιπλέον, το εξατομικευμένο σύστημα ελέγχου ενισχύει τη λειτουργική ασφάλεια και επιτρέπει στο FGSS να καλύπτει τις επιχειρησιακές ανάγκες του πελάτη.

Για την ανάπτυξη του FGSS, η Mitsubishi Shipbuilding αξιοποίησε την εκτενή εμπειρία που έχει αποκτήσει στον τομέα των τεχνολογιών διαχείρισης LNG και αερίων, μέσω των ναυπηγήσεων πλοίων μεταφοράς LNG, ενώ το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και σε ειδικές εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας.

Μέσω της διάθεσης συστημάτων FGSS σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πελατών που εμπλέκονται με την κατασκευή πλοίων κατανάλωσης καυσίμου LNG, η Mitsubishi Shipbuilding εκπληρώνει μέρος των στρατηγικών πρωτοβουλιών του ομίλου MHI για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας των νέων πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.