H Euronav ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο της

    210
    H Euronav ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο της

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη δοκιμή ενός μείγματος βιοκαυσίμων B30 στο Suezmax δεξαμενόπλοιο «Statia», ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός μείγματος βιοκαυσίμων B50 σε ένα άλλο Suezmax δεξαμενόπλοιο του στόλου της.

    Τον περασμένο Ιούνιο, το δεξαμενόπλοιο «Marlin Sardinia» εφοδιάστηκε με 240 MT από ένα μείγμα βιοκαυσίμων B50, το οποίο η Euronav προμηθεύτηκε από την εταιρεία προμήθειας καυσίμων TFG Marine του ομίλου Trafigura. Το μείγμα βιοκαυσίμων B50 προέρχεται από απόβλητα ορυκτελαίων και αποτελείται κατά 50% από Marine Gas Oil (MGO) και κατά 50% από Very Low Sulfur Fuel Oil (VLSFO ‒ biofuel), επιτρέποντας έτσι τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει αναλύσεις στο εν λόγω καύσιμο σε διάστημα τριών μηνών, οι οποίες έδειξαν ότι τα χαρακτηριστικά και η ποιότητα του μείγματος δεν επηρεάστηκαν μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο, το «Marlin Sardinia» κατανάλωσε περίπου 45 MT από το βιοκαύσιμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Κέιπ Τάουν προς τη Σιγκαπούρη και για μια περίοδο 24 ωρών. Η δοκιμή ήταν επιτυχής, καθώς δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στους κινητήρες ή σημαντικές διαφορές στη λειτουργία τους, ενώ μετά την αναχώρησή του από τη Σιγκαπούρη τον Οκτώβριο το πλοίο κατανάλωσε και την υπόλοιπη ποσότητα του εν λόγω μείγματος βιοκαυσίμων.

    Η δεύτερη αυτή δοκιμή βασίζεται στην εμπειρία και στις γνώσεις που έχει αποκτήσει η Euronav στον τομέα των βιοκαυσίμων, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να δοκιμάζει και να αξιολογεί μείγματα βιοκαυσίμων, ως ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης που έχει θέσει.

    Φωτό: Euronav

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.