Επενδύσεις 73 εκατ. ευρώ στο Ιόνιο

Επενδύσεις 73 εκατ. ευρώ στο Ιόνιο

91
Επενδύσεις 73 εκατ. ευρώ στο Ιόνιο

Υπερβαίνουν τα 73 εκατ. ευρώ οι συνολικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε λιμενικές υποδομές αλλά και θαλάσσιες συγκοινωνίες για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσία της Περιφερειάρχη κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αλλά και τοπικών φορέων, προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις.

«Η θεσμοθέτηση της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής και της εξειδίκευσής της ως εθνική στρατηγική, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Διασφαλίσαμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο πολύ σημαντικούς πόρους και απαντάμε σε δυο πολύ βασικά προβλήματα της Νησιωτικότητας. Την επάρκεια ποιοτικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της ασφαλείας των λιμενικών υποδομών».

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «ανακοινώσαμε σήμερα συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για λιμενικές υποδομές σε επίπεδο της περιφέρειας Ιονίων νήσων, που για το σύνολό της, από πόρους του ΕΣΠΑ και του ταμείου ανάπτυξης, φτάνουν τα 9 εκατ. ευρώ ενώ για την περιφερειακή ενότητα της Κέρκυρας φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ανακοινώσαμε και την χρηματοδότηση συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών συνδέσεων για το σύνολο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, όπου για την επόμενη προγραμματική περίοδο και για τα επόμενα εφτά χρόνια φτάνουν τα 44 εκατ. ευρώ. Συνολικά, έχουμε χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 73 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών αλλά και σε επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες».

259382639_10158791972743471_4486353528249433380_n

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.