Mark O’Neil: «Η ναυτιλία χρειάζεται μια ενιαία φωνή»

Mark O’Neil: «Η ναυτιλία χρειάζεται μια ενιαία φωνή»

74
Mark O’Neil: «Η ναυτιλία χρειάζεται μια ενιαία φωνή»

Η ναυτιλία χρειάζεται «μια φωνή» να την αντιπροσωπεύει διεθνώς και να διευκολύνει την κοινότητα να επικοινωνεί περισσότερο αποτελεσματικά με τους νομοθέτες, τόνισε ο Mark O’Neil, πρόεδρος της InterΜanager και CEO της Columbia Shipmanagement σε πρόσφατο συνέδριο στο πλαίσιο του London International Shipping Week (LISW21).

Ενόψει των συνομιλιών για το περιβάλλον στο CO26 τον ερχόμενο Νοέμβριο, ο κ. O’Neil ανέφερε ότι η συλλογική δράση της ναυτιλίας προς την αντιμετώπιση της Covid-19 θα πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να επιλυθούν άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο πρόεδρος της InterManager πρότεινε επίσης τη δημιουργία ενός «International Maritime Committee», το οποίο θα αντιπροσωπεύει όλους τους κλάδους της ναυτιλίας, με την προεδρία να ανανεώνεται μεταξύ των μελών του. Μέσω του «International Maritime Committee», όλα τα μέρη του κλάδου μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών στις κυβερνήσεις και εν τέλει διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η ναυτιλία τα επόμενα έτη.

«Θεωρώ ότι, ως βιομηχανία, υπάρχει έντονη ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων που την απαρτίζουν», ήταν τα λόγια του κ. O’Neil. Αναφερόμενος στον ρόλο του ΙΜΟ, υπογράμμισε ότι «κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, αλλά δεν είναι η φωνή της ναυτιλίας ούτε προοριζόταν ποτέ να γίνει».

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης δράσης, καθώς η ναυτιλία κινδυνεύει να χάσει το σημαντικό status που διαθέτει όλα αυτά τα χρόνια στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.