Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση κινδύνου για τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα;

Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση κινδύνου για τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα;

130
Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση κινδύνου για τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα;

Τη στήριξή της στις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα εκφράζει με ανακοίνωσή της η International Union of Marine Insurance (IUMI), η οποία υπογραμμίζει επίσης ότι για τη μετάβαση αυτή σημαντικό ρόλο θα κληθεί να διαδραματίσει η διαχείριση κινδύνου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι προωθούνται ναυτιλιακά καύσιμα όπως η αμμωνία και το υδρογόνο, ωστόσο η χρήση τους χρειάζεται σωστή διαχείριση και ασφάλιση, και αυτό απαιτεί έναν διεθνή κανονισμό.

Η κ. Helle Hammer, πρόεδρος του Policy Forum της IUMI, αναφέρει: «Επικροτούμε τις φιλοδοξίες και τις εκκλήσεις του ΙΜΟ για μια απανθρακοποιημένη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ως ναυτασφαλιστές, είναι δουλειά μας να βοηθούμε τους πλοιοκτήτες σε μια ασφαλή μετάβαση σε χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα καύσιμα. Καθώς οι νέοι αυτοί τύποι καυσίμων δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά, η βιομηχανία ασφάλισης δεν έχει προηγούμενη εμπειρία ή καταγραφές για να βοηθήσει στην αξιολόγηση πιθανών κινδύνων. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα καύσιμα αυτά και να εκπαιδεύσουμε κατάλληλα τους πελάτες μας. Απαιτούνται συγκεκριμένοι κανονισμοί από τον ΙΜΟ για την εφαρμογή και τη χρήση αυτών των νέων καυσίμων».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα κατατέθηκαν προτάσεις στον ΙΜΟ για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών ασφαλείας για νέους τύπους καυσίμων, με στόχο την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.