Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταφορά ανανεώσιμης ενέργειας στις ακτές της Ιαπωνίας

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταφορά ανανεώσιμης ενέργειας στις ακτές της Ιαπωνίας

171
Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταφορά ανανεώσιμης ενέργειας στις ακτές της Ιαπωνίας

Ένα νέο καινοτόμο concept για τη μεταφορά παράκτιας αιολικής ενέργειας στη στεριά λανσάρει ιαπωνική νεοφυής εταιρεία. Ουσιαστικά, το Power ARK 100 αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο τριμαράν για τη μεταφορά ανανεώσιμης ενέργειας στις ακτές της Ιαπωνίας. Θα μπορεί να μεταφέρει 100 μπαταρίες δικτύου που αντιστοιχούν σε ισχύ 200 MWh.

Η start-up PowerX, στόχος της οποίας είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος μεταφέρει και καταναλώνει ανανεώσιμη ενέργεια, τονίζει ότι το τριμαράν 100 TEUs θα φέρει την επανάσταση στην παράκτια ενέργεια. Η PowerX θα επιχειρήσει να επιλύσει περιορισμούς και προκλήσεις που σχετίζονται με τη σύνδεση παράκτιων αιολικών πάρκων με το ηλεκτροδοτικό δίκτυο της Ιαπωνίας. Μάλιστα, η εταιρεία τονίζει ότι, σε αντίθεση με τα υποθαλάσσια καλώδια, τα οποία είναι ευάλωτα σε φυσικές καταστροφές και η κατασκευή τους είναι δαπανηρή, το Power ARK 100 ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και είναι οικονομικά αποδοτικό. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι βασίζει το όλο concept στον σχεδιασμό των δεξαμενόπλοιων και ευελπιστεί ότι το Power ARK 100 θα αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ανάπτυξη projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το σκάφος θα αξιοποιεί biodiesel και ηλεκτρισμό για την κίνησή του και θα μπορεί να διανύσει έως και 185 μίλια. Στόχος της PowerX είναι η λειτουργία του πρώτου τέτοιου σκάφους το 2025.

Φωτό: https://power-x.jp/ja/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.