Techcross: Νέα συμφωνία με ολλανδική εταιρεία για τον εξοπλισμό συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου...

Techcross: Νέα συμφωνία με ολλανδική εταιρεία για τον εξοπλισμό συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου έρματος

133
Techcross: Νέα συμφωνία με ολλανδική εταιρεία για τον εξοπλισμό συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου έρματος

Το ευρωπαϊκό υποκατάστημα της Techcross υπέγραψε σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης θαλάσσιου έρματος στον στόλο της Anthony Veder Rederijzaken BV , του κορυφαίου ολλανδικού μεταφορέα φυσικού αερίου.

Μέσω αυτής της παραγγελίας, τα 13 gas carriers της Anthony θα εξοπλιστούν με ένα σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος άμεσης ηλεκτρόλυσης, το ECS. Ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου, προϊόντα 300 έως 450 τόνων θα παραδοθούν διαδοχικά έως το 2024, και η παράδοση στο πρώτο πλοίο θα ξεκινήσει αμέσως από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Anthony ιδρύθηκε το 1937 και αποτελεί ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στη μεταφορά πετροχημικών προϊόντων όπως το φυσικό αέριο, το LNG και το υγραέριο, παρέχοντας σταθερές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες παγκοσμίως. Επί του παρόντος, λειτουργούν 31 πλοία και για να συμμορφωθούν με τον νόμο διαχείρισης θαλάσσιου έρματος που θεσπίστηκε από τον ΙΜΟ, διάφορα συστήματα διαχείρισης νερού έρματος έχουν καταχωρηθεί ως υποψήφια από το 2019 και έχουν εξεταστεί διεξοδικά τα κατάλληλα προϊόντα.

Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας αυτήν τη στιγμή ήταν το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας (OPEX). Καθώς το σύστημα διαχείρισης του έρματος χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πλοίου, ακόμα και αν το αρχικό κόστος αγοράς είναι χαμηλό, αλλά τα ανταλλακτικά ή το OPEX είναι υψηλά, το συνολικό κόστος που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια ζωής του συστήματος τελικά θα αυξηθεί σημαντικά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, το ECS από την Techcross έλαβε υψηλές αξιολογήσεις για τη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το χαμηλό OPEX με μία μόνο επεξεργασία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έρματος, καθώς και ως ημι-μόνιμο προϊόν που δεν απαιτεί αντικατάσταση ξεχωριστού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της περιόδου χρήσης.

“Καθώς παρέχουμε εγκατάσταση και εξυπηρέτηση συστήματος τα επόμενα χρόνια, ελπίζουμε να διατηρήσουμε μια συνεχή και σταθερή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού υποκαταστήματος Techcross. Εν τω μεταξύ, η Techcross προωθεί με το σύνθημα “SAVE OPEX SAVE EARTH” από τις αρχές του τρέχοντος έτους, με χαμηλό OPEX και βολική συντήρηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.