Navios Maritime Holdings: Επιστροφή στα κέρδη

Navios Maritime Holdings: Επιστροφή στα κέρδη

321
Navios Maritime Holdings: Επιστροφή στα κέρδη

Σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου και του α΄ εξαμήνου του 2021 προέβη η Navios Maritime Holdings την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ικανοποιημένη με την πορεία της εταιρείας εμφανίστηκε η κ. Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλους της Navios Holdings. Όπως δήλωσε η ίδια, τα έσοδα της εταιρείας το β΄ τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα $143,6 εκατ. Ακόμη, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν στα $85,9 εκατ., ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη στα $30,3 εκατ.

Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη τόσο στο β΄ τρίμηνο του 2021 όσο και στο α΄ εξάμηνο. Ειδικότερα, τα κέρδη του β΄ τριμήνου ανήλθαν σε $24,9 εκατ., ενώ του α΄ εξαμήνου σε $25,1 εκατ.

Επιπλέον, το TCE (Time Charter Equivalent) διαμορφώθηκε στα $21.572 την ημέρα για το β΄ τρίμηνο του 2021, αυξημένο κατά 175,6% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2020 ($7.827). Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του α΄ εξαμήνου, το TCE διαμορφώθηκε στα $17.862, αυξημένο κατά 139,7% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020 ($7.451).

Εκτός αυτών, ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 38 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4,1 εκατ. dwt, εκ των οποίων τα 25 ανήκουν στην εταιρεία (συμπεριλαμβανομένων πέντε τα οποία βρίσκονται υπό συμβόλαια bareboat charter) και τα 13 βρίσκονται υπό συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Navios Holdings διαχειρίζεται αποκλειστικά bulk carriers. Συγκεκριμένα, ο στόλος απαρτίζεται από 12 Capesizes, 21 Panamaxes, τέσσερα Ultra-Handymaxes και ένα Handysize. Η μέση ηλικία του στόλου είναι ίση με 8,6 έτη.

H κ. Αγγελική Φράγκου δήλωσε πως είναι αισιόδοξη για την πορεία της ναυλαγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς τα ναύλα των φορτηγών πλοίων διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο όμιλος της Navios προέβη σε μια συγχώνευση-ορόσημο των Navios Maritime Partners L.P. και Navios Maritime Acquisition Corp., δημιουργώντας τη μεγαλύτερη σε αριθμό πλοίων εισηγμένη στις ΗΠΑ ναυτιλιακή εταιρεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.