Λάρα Σταφυλοπάτη: Μια εικαστική έκθεση γεμάτη φως στην Art Space Studio 265...

Λάρα Σταφυλοπάτη: Μια εικαστική έκθεση γεμάτη φως στην Art Space Studio 265 της Πάρου

451
Λάρα Σταφυλοπάτη: Μια εικαστική έκθεση γεμάτη φως στην Art Space Studio 265 της Πάρου

Η Gallery Art Space Studio 265 γέμισε φως με την παρουσία μοναδικών φίλων της τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης Crossing Rivers της Λάρας Σταφυλοπάτη, στην όμορφη Πάρο.

Οι πίνακες της Λάρας Σταφυλοπάτη εντυπωσίασαν τους φιλότεχνους επισκέπτες με την χρωματική αρμονία και ευμορφία. Η υπεύθυνη της Gallery Άννα Κοντολέων και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Γιαγιάννου, υποδέχτηκαν με θέρμη όλους τους επισκέπτες, από την Πέμπτη 19 έως και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021.

Στους τοίχους της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καρέ-καρέ το βλέμμα του φωτός, να διαθλάται στην επιφάνεια του καμβά και εντέλει να ενσωματώνεται στο έργο τέχνης. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν είκοσι πίνακες που αφηγούνται την ιστορία του νερού και της συναρπαστικής του συνάντησης με το φως και αποτελούν τη νέα εικαστική δουλειά της Λάρας Σταφυλοπάτη. Τα υδάτινα τοπία της – βαθιά ροζ, ταξιδιάρικα μπλε, εκτυφλωτικά κίτρινα, με χειρονομίες άλλοτε περιπετειώδεις κι άλλοτε καθησυχαστικές – αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του θεατή όπως η μυθολογική λίμνη καθηλώνει το είδωλο του Ναρκίσσου.

Ποτάμια ζωγραφικής διασταυρώνονται μεταξύ τους και διασχίζονται από τη ματιά του θεατή, ο οποίος μοιάζει να ατενίζει από το κατάστρωμα ένα επιτοίχιο νησιωτικό σύμπλεγμα, εντυπωσιακό στην γαλήνια ομορφιά του. Μπλε ροές που κυματίζουν, κίτρινες αμμοθύελλες, υγρά πρασινοκίτρινα βότσαλα, υαλώδη ροζ λιμάνια την ώρα του σούρουπου. Το βάθος μιας εσωτερικής ισορροπίας αντανακλάται στην σαγηνευτική επιφάνεια των πινάκων, που θυμίζουν νησιά λουσμένα στο ελληνικό καλοκαίρι των Κυκλάδων.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Λάρα Σταφυλοπάτη σπούδασε Fine Arts στο Boston University και στο Massachusetts College of Art. Ακολούθησαν Ναυτιλιακές Σπουδές στο Λονδίνο (Shipping Trade and Transport, London Metropolitan University), ενώ αργότερα εργάστηκε σε ναυλομεσιτικούς οίκους. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 για να αναλάβει τη διαχείριση της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης Byzantine Maritime Corporation. Παράλληλα με την πορεία της στον χώρο της Ναυτιλίας συνέχισε να καλλιεργεί τη σχέση της με την τέχνη. Από τις 9 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2021 παρουσίασε την ατομική της έκθεση με τίτλο «Things we don’t see» στο Baraka Art Space στις Σπέτσες, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου και από τις 19 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2021 παρουσίασε την ατομική της έκθεση «Crossing Rivers» στο Studio 265 στην Πάρο, σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε ΗΠΑ, Μεξικό, Ισραήλ, Ελβετία, Αργεντινή, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Εκθέσεις: 2018 Yaleh Fabica, San Cristobal de las Casas, Mexico, 2018 Vassaltis Vineyards, Santotini, Greece, 2019 (ongoing) Saatchi online, 2020 Artion Gallery, Spetses, Greece, 2021 Sophart Mexico City, 2021 Baraka Art Space, Spetses, 2021 Studio 265, Paros.

Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Άννα Κοντολέων

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.