Ολοκληρώθηκε η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα Κίνας-Ρωσίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα Κίνας-Ρωσίας

166
Ολοκληρώθηκε η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα Κίνας-Ρωσίας

Επταετές σιδηροδρομικό έργο έφτασε στο τέλος του στις 17 Αυγούστου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων CNN. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή γέφυρας 2.215 μ., η οποία ενώνει τη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο με τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο. Το πλήρες όνομα της γέφυρας είναι China-Russia Tongjiang-Nizhneleninskoye Bridge και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Κίνα (1.886 μέτρα – 85% της συνολικής έκτασης).

Ειδικότερα, η γέφυρα επιτρέπει τη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης Tongjiang, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας, με την πόλη Nizhneleninskoye της Ρωσίας και περνάει πάνω από τον ποταμό Αμούρ. Ο ποταμός Αμούρ είναι ο ένατος μεγαλύτερος του κόσμου και οι εκβολές του καταλήγουν στον Ειρηνικό Ωκεανό, συγκεκριμένα στην Οχοτσκική Θάλασσα.

Τέλος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε η ετήσια διακίνησή της να είναι 21 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων. Ταυτόχρονα, θα μειώσει την απόσταση και τον χρόνο μεταφοράς μεταξύ της Tongjiang και της Μόσχας κατά 809 χλμ., περίπου 10 ώρες αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.