Εξοπλισμός επιβατηγών πλοίων με φόντο την αξιοποίηση πολλαπλών καυσίμων

Εξοπλισμός επιβατηγών πλοίων με φόντο την αξιοποίηση πολλαπλών καυσίμων

119
Εξοπλισμός επιβατηγών πλοίων με φόντο την αξιοποίηση πολλαπλών καυσίμων

Ο όμιλος Wärtsilä έχει λάβει μια παραγγελία προκειμένου να εξοπλίσει με κινητήρες και συστήματα παροχής αερίου καυσίμου δύο νεότευκτα πλοία Ro-Pax τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Rauma Marine Constructions (RMC) στη Φινλανδία για λογαριασμό της αυστραλιανής πλοιοκτήτριας εταιρείας TT-Line Company Pty Ltd.

Τα μήκους 212 μέτρων πλοία των οποίων η ναυπήγηση γίνεται στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου της TT-Line, θα διαθέτουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ενώ θα τροφοδοτούνται με καύσιμο LNG για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο εξοπλισμός που θα παρέχει η Wärtsilä περιλαμβάνει για κάθε πλοίο, τέσσερις κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 46DF, τρεις ηλεκτρομηχανές διπλού καυσίμου Wärtsilä 20DF και δύο συστήματα Wärtsilä LNGPac, για την αποθήκευση, παροχή και διαχείριση του καυσίμου LNG. Οι κινητήρες διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα κατανάλωσης και εναλλακτικών πράσινων καυσίμων, όταν και εφόσον αυτά γίνουν διαθέσιμα στο μέλλον.

Ο Bernard Dwyer, Διευθύνων Σύμβουλος της TT-Line ανέφερε σχετικά: «Έχοντας υπόψη τους αυστηρούς στόχους του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών στο μέλλον, η TT Line στράφηκε στο LNG ως καύσιμο για τα πλοία της. Η μεγάλη εμπειρία της Wärtsilä και το εκτενές χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών προϊόντων κατανάλωσης LNG που διαθέτει, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση της συγκεκριμένης παραγγελίας».

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.