Θετικές οι προοπτικές για τη ναυλαγορά των bulkers

Θετικές οι προοπτικές για τη ναυλαγορά των bulkers

214
Θετικές οι προοπτικές για τη ναυλαγορά των bulkers

Θετικές είναι οι προοπτικές της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου και για το β΄ μισό του έτους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Pasific Basin στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ σημειώνει ότι η ζήτηση για ξηρά φορτία θα συνεχίσει να είναι σε πολύ καλά επίπεδα, εξέλιξη που, σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση του στόλου, θα οδηγήσει σε αύξηση των ναύλων το β΄ εξάμηνο. Την ίδια ώρα, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η έναρξη της εξαγωγικής περιόδου σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, αναμένεται να παράσχει στήριξη στην αγορά το γ΄ τρίμηνο. Για το υπόλοιπο του έτους, η ζήτηση θα παραμείνει υψηλή, απόρροια κυρίως των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης και των projects υποδομών.

H Pasific Basin στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η προσφορά bulkers κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη του στόλου θα είναι περιορισμένη, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας των περιβαλλοντικών κανονισμών, που μοιραία θα οδηγήσουν σε μικρότερο αναμενόμενο κύκλο ζωής νεότευκτων καύσης συμβατικών καυσίμων και άρα σε συγκρατημένες παραγγελίες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι αξίες second-hand πλοίων είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου του 2010, οπότε πάλι η απόδοση της ναυλαγοράς των bulkers ήταν ιδιαίτερα καλή. Μάλιστα, φέτος, οι ναύλοι είναι υψηλότεροι σε σχέση με το 2010.

Φωτό: Mohammed Hijaz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.