Νέα παραλαβή πλοίου από τη Yang Ming

Νέα παραλαβή πλοίου από τη Yang Ming

157
Νέα παραλαβή πλοίου από τη Yang Ming

Η ταϊβανέζικη εταιρεία τακτικών γραμμών Yang Ming Marine Transport Corp. (Yang Ming) ανακοίνωσε την προσθήκη ενός ακόμα πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 11.000 TEUs, στον στόλο της. Το «YM Travel» έχει ναυλωθεί από την Shoei Kisen Kaisha, Ltd., ενώ έχει κατασκευαστεί από την Imabari Shipbuilding Co., Ltd.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του στόλου της, η Yang Ming έχει προβεί στην παραγγελία συνολικά δεκατεσσάρων νεότευκτων containerships, χωρητικότητας 11.000 TEUs, μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών ναύλωσης με τους πλοιοκτήτες. Το «YM Travel» είναι το έκτο εξ αυτών που παραδίδεται. Τα εν λόγω containerships έχουν ονομαστική χωρητικότητας 11.860 TEUs, εκ των οποίων τα 1.000 TEUs προορίζονται για εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία (reefer containers).

Με μήκος 333,9 μ., πλάτος 48,4 μ. και βύθισμα 16 μ., τα συγκεκριμένα containerships έχουν σχεδιαστεί ούτως ώστε να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 23 κόμβους. Επιπροσθέτως, φέρουν πληθώρα περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται scrubbers, εγκατάσταση επεξεργασίας έρματος νερού καθώς και σύστημα εναλλακτικής θαλάσσιας ισχύος. Διαθέτουν σχεδιασμό ο οποίος αυξάνει τη χωρητικότητα και την ορατότητα πλοήγησης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, ενώ η βελτιστοποίηση του σχήματος του κύτους τους αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις συνολικές εκπομπές.

Η Yang Ming άρχισε να παραλαμβάνει τα συγκεκριμένα πλοία το 2020. Τα νεότευκτα αυτά containerships θα μειώσουν τη μέση ηλικία του παγκόσμιου στόλου της και το ανά μονάδα κόστος μεταφοράς, ενώ αναμένεται να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση της εταιρείας. Παράλληλα με την προσθήκη αυτών των containerships, η εταιρεία θα επιταχύνει τη βελτιστοποίηση του στόλου της, προκειμένου να αντιμετωπίσει προκαταβολικά τις προκλήσεις που εγείρονται από τους νέους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που έχουν επιβληθεί στην ταχέως μεταβαλλόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση της ζήτησης που βιώνει ο κλάδος των τακτικών γραμμών το τελευταίο διάστημα, η ένταξη των νέων αυτών πλοίων στον στόλο της Yang Ming θα επιτρέψει στην εταιρεία να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας και να αναβαθμίσει το επίπεδο υπηρεσιών της, ούτως ώστε να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το «YM Travel» θα ενταχθεί από τις 30 Ιουλίου στο δρομολόγιο PS6 της συμμαχίας ΤHE Alliance, που εξυπηρετεί τον εμπορικό δρόμο του Ειρηνικού και περιλαμβάνει τα λιμάνια Qingdao (Κίνα) – Ningbo (Κίνα) – Pusan (Νότια Κορέα) – Los Angeles (ΗΠΑ) – Oakland (ΗΠΑ) και Kobe (Ιαπωνία).

Φωτό: David Chang/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.