Το πρώτο στον κόσμο πειραματικό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

Το πρώτο στον κόσμο πειραματικό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

191
Το πρώτο στον κόσμο πειραματικό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

Η εταιρεία Air Liquide, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του κλάδου αξιοποίησης του υδρογόνου, και το πλοίο «Energy Observer», το πρώτο στον κόσμο πειραματικό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου, ενισχύουν τη συνεργασία τους, με την Air Liquide να αναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του «Energy Observer» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όντας το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο πλοίο στον κόσμο και αποτελώντας παράλληλα πρεσβευτή των στόχων αειφόρου ανάπτυξης της Γαλλίας, το «Energy Observer» διερευνά νέες λύσεις και αναπτύσσει τεχνολογίες για την επιτάχυνση της οικολογικής μετάβασης.

Το υδρογόνο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ενεργειακής αλυσίδας του «Energy Observer», το οποίο αξιοποιεί τρία είδη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ διαθέτει και μια πλήρη μονάδα παραγωγής υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης θαλασσινού νερού. Το πράσινο υδρογόνο που παράγει το πλοίο μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλα ποσά ενέργειας, ενώ δεν παράγει καθόλου εκπομπές CO2 ή βλαβερών σωματιδίων. Η χρήση του υδρογόνου, σε συνδυασμό με τη χρήση μπαταριών για μικρό χρονικό διάστημα, έχει επιτρέψει στο «Energy Observer» να ταξιδεύει πλήρως αυτόνομα για τέσσερα χρόνια, διανύοντας περισσότερα από 75.000 χλμ. σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, περνώντας από τη Μεσόγειο, την Αρκτική, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το «Energy Observer» βρίσκεται πλέον σε νέα φάση ανάπτυξης, παρέχοντας καινοτόμες, βιώσιμες και αξιόπιστες ενεργειακές λύσεις, όπως το GEH₂, μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατανάλωσης υδρογόνου, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην εκδήλωση «Paris de l’hydrogène», παράγοντας την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για τη φωταγώγηση του Πύργου του Άιφελ, με πράσινο υδρογόνο το οποίο παρείχε η Air Liquide. Η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Air Liquide και «Energy Observer» αποτελεί απόδειξη της κοινής φιλοδοξίας των δύο εταίρων και γίνεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της Air Liquide για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων που βασίζονται στο ανανεώσιμο υδρογόνο.

Φωτό: www.airliquide.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.