Ψήφος εμπιστοσύνης της China Navigation Company στη Sperry Marine για την ψηφιοποίηση...

Ψήφος εμπιστοσύνης της China Navigation Company στη Sperry Marine για την ψηφιοποίηση του στόλου και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

29
Ψήφος εμπιστοσύνης της China Navigation Company στη Sperry Marine για την ψηφιοποίηση του στόλου και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

Η εταιρεία Sperry Marine έλαβε μια παραγγελία για την εγκατάσταση του νέου SperrySphere Connected ECDIS σε ένα στόλο 36 πλοίων τα οποία διαχειρίζεται η The China Navigation Company (CNCo), μέλος του ομίλου Swire. Το Connected ECDIS αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο λύσεων ‘έξυπνης γέφυρας’ της Sperry Marine, και παρέχεται μέσω της πλατφόρμας SperrySphere.

Η China Navigation , η οποία αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια πελάτη της Sperry Marine, συμφώνησε να αναβαθμίσει 24 φορτηγά πλοία και 12 containerships του στόλου της με το Connected ECDIS, κάνοντας απλούστερη και ασφαλέστερη τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων χαρτών από τη γέφυρα προς τα ελεγχόμενα συστήματα πλοήγησης.

Το Connected ECDIS παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης των κινδύνων του κυβερνοχώρου, αφαιρώντας την ανάγκη χρήσης συσκευών USB κατά τη μεταφορά δεδομένων ηλεκτρονικών χαρτών. Επιτρέπει στα πλοία να ενημερώνουν τους ηλεκτρονικούς τους χάρτες ψηφιακά, με δεδομένα που περνούν μέσω του Secure Maritime Gateway (SMG) της Sperry Marine. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται υψηλός βαθμός λειτουργικής ευελιξίας, ενώ οι ενημερώσεις των ψηφιακών χαρτών μπορούν να γίνουν με ασφάλεια που υπερβαίνει τα πρότυπα IEC, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης από κάποιο βλαβερό λογισμικό μέσω των συσκευών αποθήκευσης USB.

Global Connections (World Map Credits To NASA)

Ως ένα βασικό στοιχείο των μηχανισμών άμυνας που διαθέτουν οι διαχειριστές των πλοίων απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, το SMG χρησιμοποιεί πολλαπλά τείχη προστασίας και μια «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των συστημάτων πλοήγησης και του κύριου συστήματος IT του πλοίου. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά ενημερώσεων για ηλεκτρονικούς χάρτες, από οποιοδήποτε συμβατό πάροχο δεδομένων.

Ο James Collett, Διευθύνων Σύμβουλος της Sperry Marine αναφέρει: «Το ECDIS είναι ένα από τα πλέον ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις συστήματα των πλοίων δεδομένου ότι λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις, ενώ έχει κρίσιμο ρόλο στο κομμάτι της ασφαλούς και συμμορφούμενης με τους κανονισμούς πλοήγησης του πλοίου. Η χρήση του Secure Maritime Gateway σημαίνει ότι η China Navigation θα απολαμβάνει πλέον ταχύτερες, απλούστερες και πιο αξιόπιστες ενημερώσεις ηλεκτρονικών χαρτών με ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

«Θέλαμε να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τις μη αυτόματες ενημερώσεις ECDIS και να μετριάσουμε τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο αφαιρώντας τη χρήση συσκευών USB από τη διαδικασία λήψης ενημερώσεων χαρτών», αναφέρει ο Gerry Bonner, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Στόλου της The China Navigation Company. «Με τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο ναυτιλιακό κλάδο, το Connected ECDIS της Sperry Marine μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση του στόλου μας, να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή μας απόδοση και να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.