Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων πρόωσης για πλοία μεταφοράς υδρογόνου

Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων πρόωσης για πλοία μεταφοράς υδρογόνου

174
Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων πρόωσης για πλοία μεταφοράς υδρογόνου

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την αυστραλιανή εταιρεία Global Energy Ventures (GEV), η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς συμπιεσμένου υδρογόνου (C-H2), προκειμένου να συνεργαστούν στην ενσωμάτωση των συστημάτων πρόωσης της Wärtsilä στα πλοία της GEV.

Η εν λόγω συνεργασία έχει ως στόχο να βοηθήσει την GEV στη διαδικασία λήψης Έγκρισης επί της Αρχής (AiP) για τον νέο σχεδιασμό πλοίου μεταφοράς C-H2 που έχει αναπτύξει, καθώς και να αναδείξει τις προοπτικές χρήσης καινοτόμων συστημάτων πρόωσης μειωμένων εκπομπών για πλοία τέτοιου τύπου.

Ο Martin Carolan, CEO της GEV, ανέφερε σχετικά: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Wärtsilä στο συγκεκριμένο έργο. Έχουμε αποδείξει ότι η θαλάσσια μεταφορά συμπιεσμένου υδρογόνου (C-H2) είναι ένας ιδανικός τρόπος εξαγωγής πράσινου υδρογόνου με χαμηλό κόστος μεταφοράς και, έχοντας έναν τεχνολογικό ηγέτη όπως η Wärtsilä στο πλευρό μας, μπορούμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση θαλάσσιας μεταφοράς, η οποία θα είναι απολύτως βιώσιμη».

Η συμπίεση του υδρογόνου αποτελεί μια απλή και αποδοτική μέθοδο μεταφοράς πράσινου υδρογόνου, που όμως συχνά παραβλέπεται ως τρόπος μεταφοράς, λόγω της χαμηλής ογκομετρικής ενεργειακής του πυκνότητας. Οι δύο εταίροι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα εξαλείψει τα τεχνικά εμπόδια και θα προσφέρει μια λύση ανώτερη σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς.

Φωτό: Global Energy Ventures

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.