«Ever Given»: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποζημίωση

«Ever Given»: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποζημίωση

539
«Ever Given»: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποζημίωση

H πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου «Ever Given», το οποίο μπλόκαρε το Σουέζ για περίπου μία εβδομάδα τον Μάρτιο, υπέβαλε νέα προσφορά στην Αρχή του Καναλιού και ενόσω οι διαπραγματεύσεις για το ύψος της αποζημίωσης καλά κρατούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή του Καναλιού του Σουέζ (Suez Canal Authority ‒ SCA) αρχικά απαίτησε αποζημίωση της τάξης των $916 εκατ., πριν τελικά ρίξει τις απαιτήσεις της στα $550 εκατ.

Ένας από τους δικηγόρους της SCA ανέφερε ότι η Shoei Kisen επανήλθε με μια βελτιωμένη πρόταση, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της SCA ανέφερε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Ever Given» προσέφερε $150 εκατ. ως αποζημίωση.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη ακρόαση στο δικαστήριο μετά από πολλές καθυστερήσεις, ωστόσο η νομική ομάδα της Shoei Kisen ζήτησε περισσότερο χρόνο προς διαπραγμάτευση. Η υπόθεση αναβλήθηκε έως τις 4 Ιουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί ένας «φιλικός διακανονισμός» μεταξύ των δύο μερών.

Tελευταία ενημέρωση 23/06/2021 13:00

Με ανακοίνωσή του το UK P&Ι Club ενημέρωσε ότι μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με την επιτροπή διαπραγματεύσεων της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ τις τελευταίες εβδομάδες επετεύχθη μια κατάρχην συμφωνία μεταξύ των μερών. «Μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους άλλους ασφαλιστές του πλοίου εργαζόμαστε από κοινού με την SCA για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας διακανονισμού όσο το δυνατόν νωρίτερα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Φωτό: Suez Canal Authority/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.