LNG: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Ιαπωνίας

LNG: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Ιαπωνίας

135
LNG: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Ιαπωνίας

Οι διαρκώς αυξημένες εισαγωγές LNG της Κίνας ενδέχεται να καταστήσουν την ασιατική χώρα τον κορυφαίο εισαγωγέα του κόσμου, ξεπερνώντας την Ιαπωνία, σημειώνει η εταιρεία ICIS Edge.

Η αλλαγή αυτή πρωτοκαθεδρίας, την οποία αναλυτές δεν ανέμεναν πριν από το 2022, ίσως πραγματοποιηθεί νωρίτερα σε ένα κυλιόμενο διάστημα δώδεκα μηνών, λόγω της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, των χαμηλών θερμοκρασιών και των δεσμεύσεων του Πεκίνου για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα επόμενα έτη.

Για δεκαετίες, η Ιαπωνία υπήρξε ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι αγορές του Τόκιο βαίνουν μειούμενες, δίνοντας τη σκυτάλη στην αναδυόμενη ενεργειακή αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με στοιχεία της ICIS Edge, το δωδεκάμηνο μεταξύ Ιουνίου 2020 και Μαΐου 2021, η Κίνα εισήγαγε 76,27 εκατ. τόνους LNG, ενώ η Ιαπωνία 76,32 εκατ. τόνους. Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος οι κινεζικές εισαγωγές θα αγγίξουν τους 81,2 εκατ. τόνους, ενώ οι αντίστοιχες ιαπωνικές τους 75,2 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.