MOL: Το comeback στη μεταφορά αμμωνίας με μια νέα χρονοναύλωση

MOL: Το comeback στη μεταφορά αμμωνίας με μια νέα χρονοναύλωση

103
MOL: Το comeback στη μεταφορά αμμωνίας με μια νέα χρονοναύλωση

Η ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ανακοίνωσε την απόφασή της να εισέλθει εκ νέου στον κλάδο μεταφοράς αμμωνίας, έχοντας υπογράψει μια σύμβαση χρονοναύλωσης για το χωρητικότητας 35.000 κ.μ. πλοίο μεταφοράς αμμωνίας/LPG «Green Pioneer» με την εταιρεία Trammo, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της παγκόσμιας εμπορίας αμμωνίας.

Η MOL δραστηριοποιούνταν στον τομέα της μεταφοράς αμμωνίας μέχρι το 2016 και η συγκεκριμένη ναύλωση σηματοδοτεί την επανένταξή της στον εν λόγω κλάδο.

Η αμμωνία χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή λιπασμάτων και η ζήτησή της αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής τροφίμων, όσο αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός. Τα τελευταία χρόνια, η αμμωνία έχει έρθει στο προσκήνιο ως ένα καθαρό εναλλακτικό καύσιμο, του οποίου η καύση παράγει μηδενικές εκπομπές CO2, αλλά και ως «μεταφορέας υδρογόνου», καθώς αυξάνει την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς υδρογόνου.

Ο όμιλος MOL θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται, με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία, στον κλάδο μεταφοράς αμμωνίας και υδρογόνου, των οποίων η ζήτηση ως καυσίμων αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, και να συνεισφέρει στις προσπάθειες επίτευξης μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τον άνθρακα, μέσω της ενεργού συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα αλυσίδων αξίας.

Φωτό: www.mol.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.