Η InterManager στηρίζει τoν εμβολιασμό των ναυτικών

Η InterManager στηρίζει τoν εμβολιασμό των ναυτικών

189
Η InterManager στηρίζει τoν εμβολιασμό των ναυτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η InterManager δεσμεύεται στην ανεξάρτητη προσπάθεια συλλογής εμβολίων Covid-19 για την προστασία τουλάχιστον 1,5 εκατ. ναυτικών και για τη διασφάλιση και τη διατήρηση των ανοιχτών διεθνών θαλάσσιων οδών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της InterManager, Mark O’Neil, αναφέρει πως, αν και οι διε-θνείς οργανισμοί έχουν προσπαθήσει να οργανώσουν ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ναυτικών, δεν έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή τους. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί, η InterManager έλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει, ανε-ξάρτητα, εμβόλια μέσω νόμιμων διαδικασιών, ώστε τα μέλη της να εμβολιάσουν τους ναυ-τικούς τους το συντομότερο δυνατό και να υποστηρίξουν τα υπόλοιπα μέλη της ναυτιλίας.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως εργαζομένους της πρώτης γραμ-μής («essential workers»), ωστόσο μέχρι στιγμής μόνο 58 χώρες έχουν δώσει προτεραιότη-τα στους ναυτικούς, διευκολύνοντας τη μεταφορά τους από και προς τα πλοία. Επιπρόσθε-τα, μεγάλο μέρος των ναυτικών κατάγονται από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα προ-γράμματα εμβολιασμών έχουν παραταθεί λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Η InterManager επισημαίνει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να συνεργάζεται στενά με τον IMO και τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς για την εξασφάλιση εμβολίων προς τους ναυτικούς. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. O’Neil: «Οι ναυτικοί χρειάζονται τη βοήθειά μας και, ως διαχειριστές πληρωμάτων και πλοίων, πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.