Όσα συζητήθηκαν στην 26η Γενική Συνέλευση της WISTA Hellas

Όσα συζητήθηκαν στην 26η Γενική Συνέλευση της WISTA Hellas

177
Όσα συζητήθηκαν στην 26η Γενική Συνέλευση της WISTA Hellas

H WISTA Hellas πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, διαδικτυακά σύμφωνα με τις επιταγές των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Τη Γενική Συνέλευση των Μελών καλωσόρισε την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως επίτιμο μέλος της WISTA Hellas. Σημειώνεται ότι η κ. Καλογήρου είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως στο ΥΝΑΝΠ. Η κ. Καλογήρου χαιρέτισε τη Γενική Συνέλευση σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην εποικοδομητική συνεργασία του ΥΝΑΝΠ με τη WISTA Hellas, ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Η Πρόεδρος, Έλπη Πετράκη, παρουσίασε τις δράσεις του Σωματείου από τον Ιούνιο 2020 που ανέλαβε το νέο ΔΣ, τονίζοντας ότι ήταν μια δραστήρια και δημιουργική χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του ΔΣ και για τούτο ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο Ελίνα Σουλή, τη Γενική Γραμματέα Ελίνα Κασσωτάκη, την Ταμία Κριστιάνα Πρεκεζέ, το μέλος Δέσποινα Κάλφα, τα αναπληρωματικά μέλη Μαίρη Κρέστα και Άννα Γιατρά όπως και την Εκτελεστική Γραμματέα του Σωματείου Ιφιγένεια Παπαγιάννη.

Επιγραμματικά οι τομείς δράσης και πρωτοβουλιών της WISTA Hellas αναφέρθηκαν ως εξής:

– Η θεσμοθέτηση βραβείου WISTA Hellas στο Λιμενικό Σώμα σε αναγνώριση της προσφοράς στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην έρευνα και διάσωση, το οποίο τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

– Η συνεργασία με την ISALOS.NET με την οποία τίθεται η δημιουργία ενός πλαισίου για την ενίσχυση και αναγνώριση του ρόλου της ισότητας και για τη διοργάνωση κοινών δράσεων για την ενημέρωση και υποστήριξη των νέων.

– Τα διαδικτυακά Industry Panels με panelists μέλη της WISTA και εξέχοντα στελέχη με στόχο την ανάλυση ζητημάτων ευρείας θεματολογίας της ναυτιλιακής καθημερινότητας.

– Η διαδικτυακή έρευνα ικανοποίησης των μελών η οποία παρείχε βασικές πληροφορίες για τη διοργάνωση των επόμενων δράσεων του Σωματείου.

– Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος στελεχών «WISTA Women in Leadership» σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

– Δράσεις προώθησης των σχέσεων των μελών.

Ανακοινώθηκε επιπλέον η δημιουργία ιστοσελίδας στα Ελληνικά και Αγγλικά με στόχο την καλύτερη ενημέρωση μελών και κοινού, ενώ προαναγγέλθηκε η καθιέρωση βραβείου “WISTA Hellas Leadership Award” σε αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της γυναίκας είτε ως στελέχους είτε ως επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Σωματείου, τα Μέλη μετά από ψηφοφορία προέκριναν το σωματείο «ΕΛΙΖΑ» – Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού για την ετήσια φιλανθρωπική δωρεά της WISTA Hellas.

Η κ. Πετράκη, εκ μέρους του ΔΣ, ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της WISTA Hellas καθώς αποτελούν την ουσιαστική κινητήριο δύναμη του Σωματείου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «H συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε διασφαλίζουν την επιτυχία τους, η άμεση ανταπόκρισή σας διευκολύνει το έργο μας, οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας δίνουν τροφή για σκέψη, επιτυγχάνοντας τη συνεχή πρόοδο και υλοποίηση των στόχων μας». Στα Μέλη της WISTA Hellas προστέθηκαν φέτος πολλές γυναίκες επαγγελματίες της ναυτιλίας, διατηρώντας σταθερά τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ όλων των εθνικών WISTA (NWA- National WISTA Association) με 350 εγγεγραμμένα μέλη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τους χορηγούς των εκδηλώσεων και διαφόρων δράσεων που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της WISTA Hellas, όπως και προς οποιονδήποτε διευκολύνει με κάθε τρόπο το έργο της.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με μια ευχάριστη συζήτηση μεταξύ των μελών κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν ιδέες και προτάσεις, αλλά και ανανεώθηκε η δέσμευση όλων για διαρκή επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.