Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα: Οι υπηρεσίες απομακρυσμένης επιτήρησης της EMSA

Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα: Οι υπηρεσίες απομακρυσμένης επιτήρησης της EMSA

81
Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα: Οι υπηρεσίες απομακρυσμένης επιτήρησης της EMSA

H EMSA ανακοίνωσε ότι από αυτόν τον μήνα θα ξεκινήσει να παράσχει τις υπηρεσίες επιτήρησης και παρακολούθησης μέσω του συστήματος RPAS (remotely piloted surveillance system) στη Ρουμανική Συνοριακή Αστυνομία.

Το σύστημα RPAS θα υποστηρίξει το έργο ενός αριθμού αρχών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των Romanian Naval Authority και National Agency for Fishing and Aquaculture.

Το μεσαίου μεγέθους RPAS drone μπορεί να παραμείνει στον αέρα έως και 7 ώρες και έχει εμβέλεια έως και 200 χλμ. Είναι εξοπλισμένο με κάμερα ικανή για λειτουργία ημέρας και νύχτας, έναν σαρωτή επιφάνειας θάλασσας, και έναν αισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει θέσεις πλοίων. Παράλληλα να σημειωθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, η παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας, η αναζήτηση και η διάσωση, και η προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συμβάλει σε συγκεκριμένες αποστολές της Ρουμανικής Συνοριακής Αστυνομίας στη Μαύρη Θάλασσα σε συντονισμό με τη Frontex, την EMSA και την European Fisheries Control Agency (EFCA). Αργότερα μέσα στον χρόνο, η EMSA θα προσθέσει ένα ακόμα RPAS στην περιοχή, το οποίο θα διαχειρίζεται το ρουμανικό περιπολικό πλοίο «Stefan Cel Mare».

Φωτό: EMSA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.