Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της PIL

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της PIL

72
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της PIL

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της σιγκαπουριανής Pacific International Lines (PIL) μέσω της διάθεσης $600 εκατ. από σιγκαπουριανό fund.

Πιο συγκεκριμένα, η Heliconia Capital Management, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Temasek Holdings, θα διοχετεύσει $200 εκατ. μέσω της εγγραφής μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών στην εταιρεία χαρτοφυλακίου της PIL, $200 εκατ. με τη μορφή δανείου και $200 εκατ. μέσω ανακυκλούμενης πίστωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Νοεμβρίου του 2020, η Temasek Holdings’ Heliconia Capital Management είχε καταθέσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, αξίας $600 εκατ., με την εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων σε περίπτωση που το σχέδιο δεν λάμβανε το πράσινο φως από τους πιστωτές.

Ο Teo Siong Seng, εκτελεστικός πρόεδρος της PIL, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση και η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι μια ευκαιρία για ανανέωση της PIL. […] Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιχειρηματικές μας λειτουργίες, να απομοχλεύουμε τον ισολογισμό μας και να προσαρμοζόμαστε στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.