Χιλή-Ολλανδία: Διακρατική συμφωνία για το υδρογόνο

Χιλή-Ολλανδία: Διακρατική συμφωνία για το υδρογόνο

132
Χιλή-Ολλανδία: Διακρατική συμφωνία για το υδρογόνο

Ο υπουργός Ενέργειας της Χιλής, Juan Carlos Jobet, και ο CEO του λιμένα του Ρότερνταμ Allard Castelein υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας σε ένα project πράσινου υδρογόνου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συμφωνία που υπογράφει ο Χιλιανός υπουργός με ευρωπαϊκό λιμένα με επίκεντρο το υδρογόνο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού λιμένα, η συμφωνία είναι εθνικής σημασίας για Ολλανδία και Χιλή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το MoU εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλάνο, προκειμένου σε παγκόσμιο επίπεδο χώρες να συνεργάζονται για την προσφορά και τη ζήτηση υδρογόνου. Στόχος είναι η συνεργασία σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της χρήσης υδρογόνου, την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών. Ο κ. Juan Carlos Jobet, αναφερόμενος επίσης στο μνημόνιο συνεργασίας, έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτών των στόχων, καθώς το Ρότερνταμ αποτελεί σημαντικό κόμβο στην Ευρώπη, δεδομένου ότι το 13% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στη Γηραιά Ήπειρο εισάγεται μέσω του ολλανδικού λιμένα.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ, με τη μεγάλη βιομηχανική ζώνη, τα βαθέα ύδατα και την αποτελεσματικότητα του λιμανιού, καθώς και το εξαιρετικό δίκτυο διανομής σε μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανικές ζώνες, αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο υδρογόνου για το παγκόσμιο εμπόριο και τη διανομή σε περιοχές με υψηλή ζήτηση.

Φωτό: www.portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.