Τι απασχολεί το Round Table της ναυτιλίας 

Τι απασχολεί το Round Table της ναυτιλίας 

1584
Τι απασχολεί το Round Table της ναυτιλίας 

Oι επικεφαλής διεθνών φορέων της ναυτιλίας που συνιστούν το Round Table (INTERCARGO, INTERTANKO, BIMCO, ICS) συναντήθηκαν πρόσφατα ηλεκτρονικά προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Kατά την ψηφιακή συνάντηση οι εκπρόσωποι των οργανισμών επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της βιομηχανίας για την καθολική αναγνώριση των ναυτικών ως key workers, για την απανθρακοποίηση του κλάδου και για την επίλυση του σημαντικού ζητήματος της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας.

Η αναγνώριση του ρόλου των ναυτικών

H πανδημία του κορονοϊού έφερε στην επιφάνεια πληθώρα ζητημάτων προς επίλυση όπως η ανάγκη διαχείρισης της κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων, η πρόσβαση των ναυτικών σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και η προτεραιότητά τους στα εμβολιαστικά προγράμματα.

Ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO ανέφερε ότι είναι απαραίτητο κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί να συντονίσουν ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα για τους ναυτικούς σε συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα του ΠΟΥ.

Εκπομπές GHG 

Η μείωση των εκπομπών από τα πλοία αποτελεί προτεραιότητα για τη βιομηχανία. Tα μέλη του Round Table υπογράμμισαν την ανάγκη ελέγχου και μείωσης των εκπομπών GHG. Τόνισαν επίσης ότι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη είναι υψίστης σημασίας για την πραγματική πρόοδο προς μια βιομηχανία μηδενικού άνθρακα έως το 2050.

Οι επικεφαλής του Round Table επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην πρωτοβουλία της βιομηχανίας Maritime Research and Development Board (IMRB) για την επιτάχυνση της χρήσης καυσίμων και τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών άνθρακα για τη ναυτιλία.

Πειρατεία 

Ο κίνδυνος πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο της Γουινέας συνεχίζει να αυξάνεται. Παρά το γεγονός ότι η Νιγηρία πρόσφατα ανέλαβε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ναυτικής ασφάλειας, τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών αυτών θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για να φανούν, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Το Round Table της ναυτιλίας συμφώνησε ομόφωνα για τη λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών προς τη μείωση των περιστατικών πειρατείας στα ύδατα της Νιγηρίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.