Υang Ming: Παραλαβή ενός ακόμα containership χωρητικότητας 11.000 ΤEUs

Υang Ming: Παραλαβή ενός ακόμα containership χωρητικότητας 11.000 ΤEUs

93
Υang Ming: Παραλαβή ενός ακόμα containership χωρητικότητας 11.000 ΤEUs

Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά και των υφιστάμενων δρομολογίων της συμμαχίας τακτικών γραμμών THE Alliance στην οποία ανήκει, η Yang Ming Marine Transport Corp. (Yang Ming) παρέλαβε στις 5 Φεβρουαρίου ένα ακόμα ναυλωμένο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 11.000 ΤEUs, το «YM Target». Με την υποστήριξη του πλοιοκτήτη, το «ΥΜ Target» παραδόθηκε και εντάχθηκε στον παγκόσμιο στόλο της Yang Ming σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Το νέο πλοίο της εταιρείας θα ενταχθεί στο δρομολόγιο PN3 της συμμαχίας ΤΗΕ Alliance στον εμπορικό δρόμο του Ειρηνικού (Trans-Pacific), με σκοπό την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών παράδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αποτελεσματικότητάς της, η Yang Ming έχει προβεί στην παραγγελία δεκατεσσάρων νεότευκτων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 11.000 TEUs, μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών ναύλωσης με πλοιοκτήτες. Με μήκος 332,2 μ., πλάτος 48,2 μ. και βύθισμα 16 μ., τα πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί για να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 23 κόμβων, διαθέτουν 1.000 θέσεις για reefer εμπορευματοκιβώτια, ενώ επίσης ενσωματώνουν πολλαπλά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά (scrubbers, μονάδες διαχείρισης έρματος, εναλλακτικά συστήματα παροχής ενέργειας). Το «YM Target» αποτελεί το τέταρτο εξ αυτών που παραδίδεται.

Οι παραδόσεις των εν λόγω πλοίων ξεκίνησαν εντός του 2020. Με τα νέα αυτά πλοία, η Yang Ming θα μειώσει τη μέση ηλικία του παγκόσμιου στόλου της, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ενεργειακή απόδοσή του και εν τέλει θα επιτύχει τη μείωση του μοναδιαίου κόστους. Επιπροσθέτως, τα νεότευκτα πλοία που έχει παραγγείλει η Yang Ming θα βοηθήσουν στην προκαταβολική αντιμετώπιση των προκλήσεων και των αυστηρότερων περιβαλλοντικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τη δεδομένη περίοδο, τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα πλοία εμπορευματοκιβωτίων θα αξιοποιηθούν από την εταιρεία ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξιοποίηση της χωρητικότητας, να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και εν τέλει οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους παγκόσμιους πελάτες της εταιρείας.

Φωτό: www.yangming.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.