Και η ONE δοκιμάζει βιοκαύσιμα για τα πλοία της

Και η ONE δοκιμάζει βιοκαύσιμα για τα πλοία της

88
Και η ONE δοκιμάζει βιοκαύσιμα για τα πλοία της

Η Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή βιοκαυσίμου για την κίνηση του M/V «MOL Experience». Η δοκιμή ολοκληρώθηκε την 7η Φεβρουαρίου, αφού πρώτα είχε πραγματοποιηθεί η τροφοδοσία του πλοίου με το βιοκαύσιμο στο λιμάνι του Ρότερνταμ, τον Νοέμβριο του 2020, σε συνεργασία με τη Mitsui O.S.K. Lines και την GoodFuels.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής δοκιμής, το βιοκαύσιμο αναμείχθηκε με συμβατικά ορυκτά καύσιμα. Η επιτυχής πρώτη δοκιμή αποδεικνύει τη βιωσιμότητα των βιοκαυσίμων, που θα βοηθήσουν την ΟΝΕ να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα το 2030 και το 2050 αντίστοιχα.

Το προηγμένο βιοκαύσιμο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δοκιμή προέρχεται από ορυκτέλαια, όπως το μαγειρικό έλαιο, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΝΕ.

Τα βιοκαύσιμα κερδίζουν διαρκώς έδαφος στη ναυτιλιακή βιομηχανία, δεδομένων των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνεργασία με την GoodFuels, η Eastern Pacific Shipping (EPS) προέβη στην τροφοδοσία του δεξαμενόπλοιού της M/T «Pacific Beryl» με βιοκαύσιμο.

Φωτό: Enrique Hoyos/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.