Καφές: Εκτιμήσεις για πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά

Καφές: Εκτιμήσεις για πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά

88
Καφές: Εκτιμήσεις για πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά

Η παγκόσμια αγορά καφέ αναμένεται να καταγράψει πλεόνασμα 5,26 εκατ. σάκων των 60 κιλών το 2020/2021 (Οκτώβριος-Σεπτέμβριος), σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Καφέ.

Η εν λόγω εκτίμηση είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με την εκτίμηση για πλεόνασμα 4,14 εκατ. σάκων των 60 κιλών το 2019/2020. Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ αναφέρει ότι η παγκόσμια παραγωγή θα αγγίξει τους 171,89 εκατ. σάκους, αυξημένη κατά 1,9% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Από την άλλη, η κατανάλωση εκτιμάται ότι θα φτάσει στους 166,62 εκατ. σάκους, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 1,3%.

«Η παγκόσμια ζήτηση για καφέ αναμένεται να ανακάμψει ισχνά, καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι σε ισχύ και η ανάκαμψη της οικονομίας αργή», τονίζεται στην εν λόγω έκθεση. Ως εκ τούτου, οι τιμές καφέ δεν θα αυξηθούν αρκετά, εκτός και αν η ζήτηση ανακάμψει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.