H BP, ρυθμιστής των ροών φυσικού αερίου της Κίνας

H BP, ρυθμιστής των ροών φυσικού αερίου της Κίνας

125
H BP, ρυθμιστής των ροών φυσικού αερίου της Κίνας

Tην έναρξη της απευθείας προμήθειας πελατών της στην Κίνα με φυσικό αέριο προερχόμενο από LNG που εισήγαγε στην ασιατική χώρα ανακοίνωσε πρόσφατα η BP. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο oil major έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας αερίου στην Κίνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Toν περασμένο χρόνο, η BP υπέγραψε συμφωνία με τις ENN Group και Foran Energy. Η συμφωνία ορίζει ότι η BP θα προμηθεύει εκάστη με 300.000 τόνους φυσικού αερίου μέσω αγωγών ετησίως για δύο χρόνια, αρχής γενομένης από φέτος. Ουσιαστικά θα εισάγεται LNG σε τερματικό της Κίνας, το οποίο θα επαναεριοποιείται και θα μετατρέπεται σε φυσικό αέριο πριν παραδοθεί στους πελάτες της BP.

O κ. Simon Yang, πρόεδρος της BP China και αντιπρόεδρος της BP, regions, cities & solutions for China, τόνισε: «H BP είναι περήφανη για τις μακροχρόνιες συνεργασίες με εμπλεκόμενους σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως της Κίνας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας φυσικού αερίου σε πελάτες στην Κίνα υποστηρίζει και ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της χώρας για μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο. Θα συνεχίσουμε σταθερά να αυξάνουμε το αποτύπωμά μας εδώ».

Φωτό: www.bp.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.