Ινδονησία: Για 9,5 χρόνια τα πετρελαϊκά αποθέματα

Ινδονησία: Για 9,5 χρόνια τα πετρελαϊκά αποθέματα

177
Ινδονησία: Για 9,5 χρόνια τα πετρελαϊκά αποθέματα

Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ινδονησίας, Arifin Tasrif, προέβλεψε ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας επαρκούν για τα επόμενα 9,5 χρόνια, ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου θα διαρκέσουν για σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Η διαθεσιμότητα των αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας μας εκτιμάται ότι θα εξαντληθεί εντός 9,5 ετών και τα αποθέματα αργού πετρελαίου θα εξαντληθούν σε περίπου 19,9 χρόνια», δήλωσε ο Ινδονήσιος αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Antara, η εκτίμηση βασίστηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει νέα ανακάλυψη αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενόσω η παραγωγή πετρελαίου για τη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου ανέρχεται σε 700.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bopd) και φυσικού αερίου σε 6 δισ. τυπικά κυβικά πόδια ανά ημέρα (bscfd).

Ο Arifin Tasrif σημείωσε επίσης ότι τα εθνικά αποθέματα πετρελαίου ανέρχονται σε 4,17 δισ. βαρέλια, με αποδεδειγμένα αποθέματα 2,44 δισ. βαρελιών.

Για το 2021, η Τζακάρτα στοχεύει σε επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ύψους $17,59 δισ., εκ των οποίων τα $12,38 δισ. σε πετρέλαιο και τα $5,2 δισ. σε φυσικό αέριο.

Φωτό: Joshua Rawson Harris/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.