Ασφάλεια bulk carriers: ΙNTERCARGO – Rightship σε κοινές δράσεις

Ασφάλεια bulk carriers: ΙNTERCARGO – Rightship σε κοινές δράσεις

371
Ασφάλεια bulk carriers: ΙNTERCARGO – Rightship σε κοινές δράσεις

Η INTERCARGO και η Rightship ανακοίνωσαν νωρίτερα την εγκαινίαση δέσμης νέων προδιαγραφών για τον κλάδο των dry με την ονομασία DryBMS. Oι νέες αυτές προδιαγραφές θα συντονίζονται από μια νεοσυσταθείσα ΜΚΟ και στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τόσο η Rightship όσο και η INTERCARGO έχουν επανειλημμένως υπογραμμίσει την ανάγκη για την προώθηση σημαντικών βελτιώσεων στις προδιαγραφές ασφάλειας των bulk carriers. Mάλιστα τον Αύγουστο του 2020 οι δύο οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός πλαισίου δράσης για ολόκληρη τη βιομηχανία.

Το DryBMS, το οποίο υποστηρίζεται τόσο από το International Chamber of Shipping και την BIMCO, αποτελεί ένα σύνολο βέλτιστων πρακτικών και βασικών δεικτών απόδοσης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, και της περιβαλλοντικής και επιχειρησιακής αριστείας του κλάδου.

Φωτό: Mohammed Hijaz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.