Tο στοίχημα του Ιράκ έναντι της Διώρυγας του Σουέζ

Tο στοίχημα του Ιράκ έναντι της Διώρυγας του Σουέζ

2228
Tο στοίχημα του Ιράκ έναντι της Διώρυγας του Σουέζ

H κυβέρνηση του Ιράκ αναμένεται να υπογράψει συμφωνία αξίας $2,625 δισ. με τη νοτιοκορεατική Daewoo Engineering & Construction για την κατασκευή της πρώτης φάσης του νέου λιμανιού Grand Faw στα νότια της χώρας.

Το πολυαναμενόμενο έργο, το οποίο επανειλημμένως έχει καθυστερήσει, αποτελεί ένα από τα πολλά projects με τα οποία το Ιράκ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια συντομότερη αρτηρία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, παρακάμπτοντας τη Διώρυγα του Σουέζ.

Το συμβόλαιο, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου υπεγράφη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ορίζει ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία θα αναλάβει κατασκευαστικές εργασίες που περιλαμβάνουν πέντε αγκυροβόλια για την εκφόρτωση πλοίων.

Η Daewoo θα πραγματοποιήσει επίσης εργασίες βυθοκόρησης και γεώτρησης για τη δημιουργία καναλιού πλοήγησης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πλοίων στον νέο λιμένα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, το λιμάνι Grand Faw θα μπορεί να δέχεται 3 εκατ. containers. Oι τέσσερις φάσεις του έργου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Φωτό: motrans.gov.iq

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.