Σαουδική Αραβία: Aνοίγουν τα αεροδρόμια

Σαουδική Αραβία: Aνοίγουν τα αεροδρόμια

177
Σαουδική Αραβία: Aνοίγουν τα αεροδρόμια

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι πλέον οι μη Σαουδάραβες πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη χώρα θα μπορούν να αναχωρήσουν για προορισμούς στο εξωτερικό. Οι αλλοδαποί στη χώρα θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τα διεθνή αεροδρόμια του Βασιλείου, μετά τη διακοπή όλων των διεθνών εμπορικών πτήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Ως γνωστόν, την Κυριακή 20 Σαουδική Αραβία, η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σύνορά της και ανέστειλε όλες τις εμπορικές πτήσεις από και προς τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων στις πόλεις Τζέντα, Ριάντ, Νταμμάμ, Γιανμπού και Μεδίνας.

Η αιφνίδια απόφαση αποτέλεσε μια άμεση αντίδραση του υπουργείου Υγείας στο Ριάντ που αφορούσαν τους φόβους της κυβέρνησης  ως προς τη νέα παραλλαγή του κορονοϊου, ειδικά στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα ήταν η αεροπορική απομόνωση της χώρας για μια εβδομάδα αλλά και ο εγκλωβισμός χιλιάδων αλλοδαπών που εργάζονται στη χώρα και ήθελαν να ταξιδέψουν στις γενέθλιες πατρίδες τους για την εορταστική περίοδο.

Φωτο: EPA-MIAA/ΑΠΕ-ΜΠΕ