46 ναυτιλιακά κράτη αναγνωρίζουν τους ναυτικούς ως key workers 

46 ναυτιλιακά κράτη αναγνωρίζουν τους ναυτικούς ως key workers 

910
46 ναυτιλιακά κράτη αναγνωρίζουν τους ναυτικούς ως key workers 

45 Κράτη Μέλη του IMO και ένα συνδεδεμένο Μέλος, το Χονγκ Κονγκ, έχουν πλέον αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως key workers, εξέλιξη η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων.

Σε εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim καλεί όσα Κράτη Μέλη δεν έχουν αναγνωρίσει τον σημαίνοντα ρόλο των ναυτικών να το πράξουν ως ζήτημα έκτακτης ανάγκης.

Η αναγνώριση των ναυτικών ως key workers αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και να μπορούν να επαναπατριστούν, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΜΟ. H παρούσα κρίση της αδυναμίας αλλαγών πληρωμάτων έχει αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί να είναι αποκλεισμένοι στη θάλασσα ή από την άλλη να μην μπορούν να ναυτολογηθούν στα πλοία. Η επίλυση του ζητήματος αυτού παράλληλα θα έχει ως απόρροια οι ναυτικοί να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Φωτό: Valda Kalnina/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.