Saudi Aramco: Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

Saudi Aramco: Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

77
Saudi Aramco: Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

Η Saudi Aramco και η Baker Hughes ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Novel, ενός joint venture για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση ενός μεγάλου εύρους μη μεταλλικών προϊόντων με πολλαπλές χρήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Τα δύο μέρη θα συμμετέχουν στο νέο joint venture με ένα ποσοστό 50% έκαστο. Οι εγκαταστάσεις του Novel θα βρίσκονται στο megaproject King Salman Energy Park (SPARK), μεταξύ Dammam και Al-Ahsa, στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας. Το Βασίλειο προσβλέπει ότι, με το σημαντικό εγχείρημα του SPARK, θα ενισχύσει τη θέση του ως ενεργειακός, βιομηχανικός και τεχνολογικός κόμβος.

Αρχικά, στις εγκαταστάσεις του Novel θα παράγονται μη μεταλλικοί αγωγοί, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων θερμοπλαστικών αγωγών από σύνθετα υλικά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Aramco, το νέο joint venture ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του πετρελαϊκού κολοσσού για την εξεύρεση νέων ευκαιριών σε προϊόντα με βάση το πετρέλαιο, τα οποία συμβάλλουν και στη μείωση των ανθρακικών ρύπων. Παράλληλα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να επεκτείνει το εμπορικό της οικοσύστημα και προωθεί τις εγχώριες επενδύσεις.

Φωτό: Saudi Aramco/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.