Στ. Τσαντάνης: «Θετικές οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τα Capesizes»

Στ. Τσαντάνης: «Θετικές οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τα Capesizes»

226
Στ. Τσαντάνης: «Θετικές οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τα Capesizes»

Θετικές είναι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς των Capesizes, όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό της Seanergy Maritime Holdings Corp.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τόνισε ότι, παρά τις βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες, απόρροια της πανδημίας, μακροπρόθεσμα θα συνεχίσει να υπάρχει μια θετική τάση, καθώς θα αυξάνεται η ζήτηση για τη μεταφορά ξηρών φορτίων, ενώ το orderbook των Capesizes βρίσκεται σε χαμηλά 15ετίας. Κατά το γ΄ τρίμηνο, οι ημερήσιοι ναύλοι για τα Capesizes βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του α΄ εξαμήνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το TCE της εταιρείας αυξήθηκε κατά 132%, στα $16.219, το γ΄ τρίμηνο έναντι $6.985 το α΄ εξάμηνο του έτους.

Το γ΄ τρίμηνο του 2020, η Seanergy κατέγραψε κέρδη $3,6 εκατ. έναντι κερδών $0,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. «Εν μέσω ευμετάβλητων συνθηκών της αγοράς, αναλάβαμε δράσεις κατά το α΄ εννιάμηνο του έτους για τη διατήρηση της ρευστότητας και την ενδυνάμωση του ισολογισμού μας», σχολίασε ο κ. Τσαντάνης.

Ο επικεφαλής της Seanergy αναφέρθηκε και στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις, σημειώνοντας ότι η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία εστιάζει στο να διασφαλίσει την ευημερία τόσο των πληρωμάτων όσο και του προσωπικού στα γραφεία, αλλά και στο να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην καθημερινή λειτουργία των πλοίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το γ΄ τρίμηνο η Seanergy παρέλαβε το ενδέκατο Capesize, ναυπηγημένο το 2005. Το εν λόγω πλοίο αποκτήθηκε σε ιστορικά χαμηλή τιμή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.