Γυναίκες ναυτικοί: Μύθοι και αλήθειες

Γυναίκες ναυτικοί: Μύθοι και αλήθειες

1495
Γυναίκες ναυτικοί: Μύθοι και αλήθειες

Μόλις το 7,5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού ναυτικών αποτελείται από γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη και πρώτη στο είδος της έρευνα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Περισσότερες από 200 ναυτιλιακές εταιρείες ανά τον κόσμο συμμετείχαν στην έρευνα του ICS, με σκοπό να διευρυνθεί η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον χώρο της ναυτιλίας.

Το ICS αναφέρει ότι μονάχα το 30% των εταιρειών στελεχώνουν τα διοικητικά τους συμβούλια με γυναίκες, ενώ περίπου το 60% διαθέτει γυναίκες ναυτικούς. Σημειώνεται παράλληλα ότι τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα διαθέτουν πολιτικές σχετικά με την παροχή άδειας μητρότητας.

Για τη βελτίωση και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στον ναυτιλιακό κλάδο, το ICS προτείνει την αύξηση του ποσοστού των γυναικών ναυτικών στο 12% εντός των επόμενων τριών χρόνων και στο 25% σε είκοσι χρόνια.

Η αντιπρόεδρος του ICS και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου MF Shipping, Karin Orsel, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι ένα διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό τόσο στα πλοία όσο και στα γραφεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Η διαφοροποίηση και η ισότητα είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.