Κίνα: Mega-επενδύσεις για τη διανομή και την αποθήκευση LNG

Κίνα: Mega-επενδύσεις για τη διανομή και την αποθήκευση LNG

122
Κίνα: Mega-επενδύσεις για τη διανομή και την αποθήκευση LNG

Σημαντική έμφαση στις εισαγωγές LNG αναμένεται να δώσει η Κίνα εντός της τρέχουσας δεκαετίας, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, πολλές είναι οι κινεζικές εταιρείες του ενεργειακού κλάδου οι οποίες σκοπεύουν να επενδύσουν υπέρογκα ποσά για τον διπλασιασμό των εισαγωγών του εν λόγω καυσίμου.

Όλα αυτά τη στιγμή που το Πεκίνο ανοίγει το τεράστιο δίκτυο αγωγών ενέργειας της χώρας, καθιστώντας την Κίνα σημαντικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς LNG.

Οι εν λόγω εταιρείες, ως επί το πλείστον διανομείς φυσικού αερίου, οι οποίες χαίρουν της υποστήριξης των τοπικών αρχών, έχουν προβεί σε ραγδαία αύξηση των αγορών τους σε LNG, καθώς η νεοσύστατη εταιρεία διαχείρισης αγωγών της Κίνας, PipeChina, παραχωρεί από αυτόν τον μήνα δικαιώματα εκμίσθωσης για τη διανομή και την αποθήκευση του καυσίμου.

Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ εισαγωγών LNG, στους 65-67 εκατ. τόνους, το 2020, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως μεγαλύτερη χώρα-εισαγωγέας LNG του κόσμου για το 2022. Οι εισαγωγές του εν λόγω καυσίμου από την Κίνα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 80% το 2030 σε σχέση με αυτές του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της αναλύτριας εταιρείας HIS Markit.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.