Τα βιοκαύσιμα, γέφυρα για τη ναυτιλία της νέας εποχής

Τα βιοκαύσιμα, γέφυρα για τη ναυτιλία της νέας εποχής

178
Τα βιοκαύσιμα, γέφυρα για τη ναυτιλία της νέας εποχής

Σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής βιοκαυσίμων GoodFuels προέβη η Eastern Pacific Shipping (EPS) για την τροφοδοσία του δεξαμενόπλοιού της M/T «Pacific Beryl» με εναλλακτικά καύσιμα.

Η διαδικασία bunkering έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου σε ολλανδικά χωρικά ύδατα και ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την περιβαλλοντική πολιτική της EPS, η οποία ενθαρρύνει τη χρήση και τον έλεγχο διάφορων εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η EPS αναφέρει ότι τα εναλλακτικά καύσιμα θα αποτελέσουν σημαντικό μέσο για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η EPS, η εν λόγω προμήθεια βιοκαυσίμου από την GoodFuels καταδεικνύει την ανάγκη για μια πιο άμεση και «επιθετική» προσέγγιση σχετικά με την εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη ναυτιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EPS, Cyril Ducau, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε πλήρως για τη μείωση των εκπομπών μας άνθρακα. […] Αν και ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει LNG και LPG σε τριάντα από τα νεότευκτα πλοία μας, πρέπει να εξετάσουμε κι άλλες επιλογές για τον ήδη υπάρχοντα στόλο μας. Τα βιοκαύσιμα, όπως αυτά της GoodFuels, μας παρέχουν μια λύση που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και το χαρτοφυλάκιό μας σχετικά με τη βιωσιμότητα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της GoodFuels, Bart Hellings, ανέφερε από την πλευρά του: «Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημείο-ορόσημο για την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η δοκιμή με την EPS στέφθηκε με επιτυχία και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε που αγκάλιασαν μια λύση για τη μείωση του άνθρακα, η οποία είναι οικονομικά βιώσιμη και τεχνικά ευθυγραμμισμένη με τις παγκόσμιες προδιαγραφές».

Φωτό: www.epshipping.com.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.