CMA CGM Jacques Saadé: Νέο ρεκόρ φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων

CMA CGM Jacques Saadé: Νέο ρεκόρ φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων

192
CMA CGM Jacques Saadé: Νέο ρεκόρ φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων
Φωτό αρχείου

Ρεκόρ φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων σε ένα και μόνο ταξίδι σημείωσε το CMA CGM «Jacques Saadé», το πρώτο παγκοσμίως containership καύσης LNG με μεταφορική ικανότητα 23.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η CMA CGM, το εν λόγω πλοίο φόρτωσε συνολικά 20.723 γεμάτα containers κατά την αναχώρησή του από τη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα.

Εξοπλισμένο με πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών, το CMA CGM «Jacques Saadé» αποτελεί δείγμα της δέσμευσης της εταιρείας να ευθυγραμμιστεί με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς περί εξάλειψης των εκπομπών άνθρακα από τα πλοία που διαχειρίζεται.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το LNG αποτελεί το καλύτερο καύσιμο για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας τη δεδομένη στιγμή, ενώ παράλληλα αποτελεί βραχυπρόθεσμη λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έως ότου καταστούν διαθέσιμα άλλα οικολογικότερα καύσιμα.

Το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της CMA CGM στις 22 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι στην τακτική γραμμή French Asia (FAL 1) της εταιρείας, η οποία συνδέει Ασία και Ευρώπη.

Ο Operations Manager της E&W Lines, Marc Olazabal, δήλωσε: «Κατά την προσέγγιση του πλοίου στη Σιγκαπούρη, εννέα γερανοί βρίσκονταν ήδη σε ετοιμότητα και εκτέλεσαν συνολικά 4.000 κινήσεις φόρτωσης και εκφόρτωσης. Όλοι οι γερανοί έπρεπε να εκτελέσουν τον ίδιο αριθμό κινήσεων, έτσι ώστε όλες οι διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης να ολοκληρωθούν την ίδια στιγμή και να αποφευχθούν μειώσεις στην παραγωγικότητα».

Ο κ. Olazabal πρόσθεσε πως το πλοίο είναι τόσο καλά σχεδιασμένο, που επιτρέπει το ασφαλές στοίβαγμα έως και δέκα εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: www.cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.