Νέα χρηματοδότηση για το Β’ μπάρκο σπουδαστών ΑΕΝ

Νέα χρηματοδότηση για το Β’ μπάρκο σπουδαστών ΑΕΝ

800
Νέα χρηματοδότηση για το Β’ μπάρκο σπουδαστών ΑΕΝ

Μία ευχάριστη είδηση για τη ναυτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης για το νέο, σύγχρονο εξοπλισμό της Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης.

Την επιτυχημένη κατάληξη της πρωτοβουλίας του Υπουργείου και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, για το Β΄ θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι όλων των σπουδαστών και σπουδαστριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της πατρίδας μας.

Η θετική αυτή εξέλιξη, επιτρέπει την αύξηση των διαθεσίμων θέσεων πρακτικής άσκησης, την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών, καθώς και τη στήριξη των γυναικών σπουδαστριών, με παροχή επιπλέον κινήτρων ναυτολόγησης και την ισότιμη μεταχείριση τους.

«Υποστηρίζουμε, πλέον, ολοκληρωμένα την εκτέλεση της πρακτικής άσκησης που αποτελεί βασικό κριτήριο και προϋπόθεση ολοκλήρωσης των σπουδών και απόκτησης του πτυχίου και διπλώματος για τους αξιωματικούς πλοιάρχους και μηχανικούς», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. «Παράλληλα», τόνισε, «υλοποιούμε έναν από τους βασικούς μας στόχους, την ουσιαστική στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης μέσω της συστηματικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής και των εξοπλισμών των Σχολών μας. Η ΑΕΝ/ΚΡΗΤΗΣ διαθέτει πλέον τον πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό εκπαίδευσης».

Στην εκδήλωση τιμήθηκε στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης, για τη γενναιόδωρη στήριξη της στη υλικοτεχνική αναβάθμιση της ΑΕΝ Κρήτης με 2,5 εκ ευρώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.