Κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία: Στρατηγική συνεργασία Diaplous-Cyber και Alpha Marine Consulting

Κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία: Στρατηγική συνεργασία Diaplous-Cyber και Alpha Marine Consulting

504
Κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία: Στρατηγική συνεργασία Diaplous-Cyber και Alpha Marine Consulting

Η Diaplous-Cyber, εταιρεία παροχής υπηρεσιών Cyber Security, ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία Alpha Marine Consulting, με στόχο την ολιστική παροχή υπηρεσιών κυβερνοάμυνας και κυβερνοασφάλειας, ικανών να προστατεύσουν από κινδύνους και πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η Alpha Marine Consulting αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ναυτιλιακές εταιρείες και τερματικές/λιμενικές εγκαταστάσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Diaplous-Cyber και η Alpha Marine Consulting, σταθερά προσηλωμένες στην παροχή υψηλής ποιότητας καινοτόμων υπηρεσιών στην ναυτιλιακή βιομηχανία, παρέχουν πλέον από κοινού υπηρεσίες και μεθοδολογίες για την εφαρμογή μέτρων εκτίμησης και διαχείρισης κινδύνου (Cyber Risk Assessment/ Cyber Risk Management) στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την εμπεριστατωμένη γνώση και τη μακροχρόνια εμπειρία της κάθε εταιρείας στον τομέα της.

004

Σε περίπτωση περιστατικού ή απειλής κατά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι διαδικασίες και λειτουργίες που διαμορφώνονται σύμφωνα με την τεχνολογική υποδομή και τις ανάγκες κάθε εταιρείας, εγγυώνται την επιχειρησιακή της συνέχεια εξασφαλίζοντας:

– Ανταπόκριση στο περιστατικό

– Ανάκτηση ηλεκτρονικών συστημάτων

– Επαναφορά κανονικών λειτουργιών

– Διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων, των προσωπικών δεδομένων και της επιχειρησιακής συνέχειας και ακεραιότητας της εταιρείας

– Προστασία της φήμης της εταιρείας.

«Θεωρούμε την Ασφάλεια και την Άμυνα στον κυβερνοχώρο ως μια συνεχή επιχειρηματική διαδικασία. Για αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε το Cyber Defence Operations Center που προσφέρει συνεχή παρακολούθηση, ανίχνευση και ανταπόκριση 24/7/365» δήλωσε ο κ. Μανώλης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Diaplous.

«Η ολοκληρωμένη διαχείριση και η αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων είναι επιτακτική ανάγκη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Απαιτείται εγρήγορση και ιδιαίτερη μέριμνα ώστε όλες οι εταιρείες του κλάδου να παραμείνουν ασφαλείς, διαθέτοντας ολοκληρωμένες διαδικασίες και τα κατάλληλα τεχνικά εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και τη διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου στοχεύει η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών», δήλωσε ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης, Γενικός Διευθυντής της Alpha Marine Consulting.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.