Βιετνάμ: Δυναμική είσοδος στο LNG

Βιετνάμ: Δυναμική είσοδος στο LNG

112
Βιετνάμ: Δυναμική είσοδος στο LNG

Το πράσινο φως για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής LNG, συνολικού κόστους $5,09 δισ., άναψαν οι αρμόδιες αρχές του Βιετνάμ στον ενεργειακό κολοσσό ExxonMobil.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, το εν λόγω εργοστάσιο θα βρίσκεται στην πόλη Hai Phong, ενώ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία περί το 2026. Το εγχείρημα φαίνεται πως χαίρει της πλήρους υποστήριξης της βιετναμέζικης κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Nguyen Xuan Phuc, να δηλώνει πως η κυβέρνηση χαιρετίζει την επιθυμία της ExxonMobil να επενδύσει στον πετρελαϊκό κλάδο της ασιατικής χώρας.

Το εργοστάσιο θα διαθέτει αρχική παραγωγική ικανότητα 2,25 gigawatts (GW), η οποία αναμένεται να αυξηθεί στα 4,5 GW το 2029-2030. Παράλληλα θα κατασκευαστεί και τερματικός σταθμός, δυναμικότητας 6 εκατ. τόνων LNG ετησίως. Τα βιετναμέζικα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας βρίσκεται σε φάση σύνταξης σχεδίου για την κατασκευή συνολικά 22 παρόμοιων εργοστασίων, τα οποία αναμένεται να φέρουν την παραγωγική ικανότητα της χώρας σε LNG στα 108,5 GW. Το πρώτο εξ αυτών θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.