Σιδηρομετάλλευμα: Σε υψηλά πενταετίας οι βραζιλιάνικες εξαγωγές

Σιδηρομετάλλευμα: Σε υψηλά πενταετίας οι βραζιλιάνικες εξαγωγές

153
Σιδηρομετάλλευμα: Σε υψηλά πενταετίας οι βραζιλιάνικες εξαγωγές

Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Βραζιλίας εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 18,5% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς η Vale αυξάνει σταδιακά τους ρυθμούς παραγωγής της.

Πιο συγκεκριμένα οι βραζιλιάνικες εξαγωγές iron ore ανήλθαν στους 37,86 εκατ. τόνους, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από τον Δεκέμβριο του 2015 όταν και εξήχθησαν από τη χώρα 39,5 εκατ. τόνοι iron ore.

Oι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Βραζιλίας τον Σεπτέμβριο ήταν αυξημένες κατά 21,5% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η Vale ανακοίνωσε την επανέναρξη των εξορύξεων της στο πεδίο Viga την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου μετά από έξι μέρες αναστολής. Απότοκος εξέλιξη της αναστολής εξόρυξης στο πεδίο ήταν οι απώλειες της παραγωγής 11.000 τόνων σιδηρομεταλλεύματος ημερησίως, όπως ενημέρωσε σχετικά η Vale.

Το β’ τρίμηνο του έτους, η αξία των εν λόγω εξαγωγών άγγιξε τα $5 δισ., αυξημένη κατά 6% σε σχέση με το Q1 αλλά μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το Q2 του 2019. Η Βραζιλία εξήγαγε 76 εκατ. τόνους, 8% παραπάνω από ότι το α’ τρίμηνο.

Ο εθνικός οργανισμός μεταλλευμάτων της Βραζιλίας IBRAM (Instituto Brasileiro de Mineração) εκτιμά τέλος ότι το 2020 οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της χώρας θα αγγίξουν τους 310 εκατ. τόνους όταν πέρσι εξήχθησαν 340 εκατ. τόνοι.

Φωτό: Mohamed Aly/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.