Σιγκαπούρη: Επιτυχής άσκηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας 

Σιγκαπούρη: Επιτυχής άσκηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας 

83
Σιγκαπούρη: Επιτυχής άσκηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας 

H Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ανακοίνωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι πραγματοποίησε άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στο αγκυροβόλιο Raffles του λιμένα της Σιγκαπούρης. Με την άσκηση αυτή, η MPA αποσκοπεί στον έλεγχο του συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων οργανισμών της χώρας, σε περίπτωση που εμφανιστεί πετρελαιοκηλίδα στα χωρικά ύδατά της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MPA, στην άσκηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ακτοφυλακή της Σιγκαπούρης, καθώς και η Singapore Civil Defence Force, οι οποίες εκτέλεσαν σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, λαμβάνοντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Το σενάριο στο οποίο κλήθηκαν να ανταποκριθούν τα εμπλεκόμενα στην άσκηση μέρη περιλάμβανε τη διαρροή 10.000 μετρικών τόνων αργού κοντά στο αγκυροβόλιο Raffles. Η MPA ανέφερε ότι η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα περιπολικά σκάφη νέας γενιάς που διαθέτει επέδειξαν πλήρη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον περιορισμό και την απομάκρυνση του πετρελαίου από το νερό.

Ο ανώτερος υπουργός Επικρατείας, υπουργός Μεταφορών και Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Chee Hong Tat, δήλωσε πως οι ασκήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς διατηρούν όλα τα συμβαλλόμενα μέρη σε πλήρη ετοιμότητα. Επιπλέον, επιτρέπουν τη δοκιμή νέων καινοτομιών, όπως τα νέα περιπολικά σκάφη της MPA, τα οποία εγκαινιάστηκαν τον περασμένο μήνα.

Φωτό: www.mpa.gov.sg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.