ΗΑΕ-Ισραήλ: Επί τάπητος η συνεργασία και στην ενέργεια

ΗΑΕ-Ισραήλ: Επί τάπητος η συνεργασία και στην ενέργεια

103
ΗΑΕ-Ισραήλ: Επί τάπητος η συνεργασία και στην ενέργεια

Ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail bin Mohammed Al Mazrouei, πραγματοποίησε συνομιλίες την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας, Yuval Steinitz, σχετικά με τους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα συζητήθηκαν και τρόποι ενίσχυσης των σχέσεων ΗΑΕ και Ισραήλ στους τομείς των υποδομών και της ενέργειας, ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνάντησης, ο Al Mazrouei παρουσίασε την Ενεργειακή Στρατηγική των ΗΑΕ 2050, η οποία είναι το πρώτο ενοποιημένο ενεργειακό σχέδιο της χώρας που στοχεύει στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης και στην εκπλήρωση παγκόσμιων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος για τη συνολική ανάπτυξη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, καθώς και την υιοθέτηση πράσινης ενέργειας και προηγμένων τεχνολογιών στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με την ενέργεια, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Στη συνέχεια συμφώνησαν να συζητήσουν ευκαιρίες αμοιβαίας επένδυσης στον τομέα της ενέργειας για την επίτευξη των αμοιβαίων συμφερόντων τους.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί άνοιγμα στις αραβικές χώρες, καθώς, εκτός από τα ΗΑΕ, και το Μπαχρέιν προχώρησε σε αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, σε μια σημαντική αλλαγή ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σταδιακά εξομαλύνονται οι σχέσεις του Τελ Αβίβ με τον αραβικό κόσμο, που πλέον δεν αντιμετωπίζεται περίπου ως ο «σατανάς» και η «πηγή όλων των κακών».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.