Trafigura: Η πρόταση στον ΙΜΟ για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Trafigura: Η πρόταση στον ΙΜΟ για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

557
Trafigura: Η πρόταση στον ΙΜΟ για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Εισφορά $250-300 από όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα στα ναυτιλιακά καύσιμα προτείνει στον ΙΜΟ ο commodity trader Trafigura μέσω paper που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, η εν λόγω εισφορά αποτελεί μέτρο για την προώθηση των καυσίμων μηδενικής περιεκτικότητας σε άνθρακα και την ευθυγράμμιση της ναυτιλίας με τους στόχους του ΙΜΟ για το 2050. Ο ΙΜΟ αναφέρει ότι, εάν η ναυτιλία δεν καταφέρει να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα έως το 2050, τότε οι εν λόγω εκπομπές στο σύνολό τους θα αυξηθούν κατά 130% σε σχέση με το 2008.

«Πιστεύουμε ότι μονάχα μέσω της επιβολής εισφορών στη χρήση καυσίμων με υψηλή περιεκτικότητα άνθρακα θα υπάρξει αρκετή πρόοδος σχετικά με την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας», αναφέρει η Trafigura.

H εταιρεία υποστήριξε πως τα έσοδα από τις εν λόγω εισφορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της Έρευνας και Ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και για τη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.