Σε τροχιά μηδενικών εκπομπών και οι αερομεταφορές

Σε τροχιά μηδενικών εκπομπών και οι αερομεταφορές

72
Σε τροχιά μηδενικών εκπομπών και οι αερομεταφορές

H Airbus αποκάλυψε πρόσφατα τρία νέα εγχειρήματα για το πρώτο αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών, το οποίο θα είναι εμπορικά διαθέσιμο έως το 2035. Τα τρία εγχειρήματα αντανακλούν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών από αεροσκάφη. Όλα ωστόσο ενσωματώνουν τεχνολογίες και καινοτομίες που θα παράσχουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου η Airbus να ανοίξει τον δρόμο για την απανθρακοποίηση όλης της βιομηχανίας.

Και στα τρία concepts το υδρογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας για την κίνηση των αεροσκαφών. Η Airbus αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το υδρογόνο αποτελεί το καύσιμο χάρη στο οποίο είναι εφικτοί οι στόχοι για κλιματικά ουδέτερες μεταφορές.

Τα τρία εγχειρήματα έχουν την κοινή ονομασία «ZEROe».

«Το “ZEROe” θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να τελειοποιήσουμε τον σχεδιασμό του πρώτου κλιματικά ουδέτερου, μηδενικών εκπομπών, αεροσκάφους. […] Η μετάβαση στο υδρογόνο ως κύρια πηγή ενέργειας απαιτεί μια αποφασιστική δράση από όλο το οικοσύστημα της αεροπορικής βιομηχανίας», ήταν τα λόγια του Guillaume Faury, CEO της Airbus.

Φωτό: www.airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.