Saudi Aramco: Αναδιοργάνωση εν μέσω προκλήσεων της αγοράς

Saudi Aramco: Αναδιοργάνωση εν μέσω προκλήσεων της αγοράς

137
Saudi Aramco: Αναδιοργάνωση εν μέσω προκλήσεων της αγοράς

Η Saudi Aramco ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση μιας νέας διεύθυνσης εντός της εταιρείας, με προτεραιότητά της τη «βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού.

Πιο συγκεκριμένα, η Aramco επέλεξε τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Abdulaziz Al Gudaimi, να ηγηθεί της νέας διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης, το οποίο θα αξιολογεί τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία του σαουδαραβικού κολοσσού και θα επιχειρήσει να ενισχύσει την πρόσβαση σε νέες αγορές ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η νέα διεύθυνση θα βοηθήσει στη γρήγορη και αποδοτική λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας», αναφέρεται επίσης.

Αναλυτές τονίζουν ότι η κίνηση της Aramco αποτελεί μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στις χαμηλές τιμές αργού πετρελαίου και να αναζητήσει νέους τρόπους άντλησης κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το β΄ τρίμηνο, τα κέρδη της εταιρείας έκαναν βουτιά 73%. Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η Saudi Aramco αναμένεται να αναβάλει τα σχέδιά της για την κατασκευή διυλιστηρίου αξίας $10 δισ. στην Κίνα, δείγμα των νέων δεδομένων που δημιουργούνται εντός της εταιρείας. Το φιλόδοξο project είχε παρουσιαστεί πέρυσι με τυμπανοκρουσίες, με την ίδια την εταιρεία ωστόσο να τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι εργάζεται στενά με τους Κινέζους εταίρους της.

Φωτό: Saudi Aramco/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.